Skip to content

Puutarhajätteen kierrätys onnistuu Helppopalveluiden avulla

Kevät on aikaa, jolloin monet tykkäävät puuhailla kaikenlaista puutarhassa. Syksyn ja talven jälkien siivouksessa sekä istutusten ja kukkapenkkien laitossa syntyy myös paljon erilaista jätettä, joka täytyy saada hävitettyä pihamaalta.

Orgaaninen ja maatuva aines koostuu luonnosta löytyvistä materiaaleista. Se on helppoa kierrätettävää, puutarhajätteen lajittelu vaihtolavalle tai suursäkkiin ei vaadi suurta rehkimistä.

Mitä on puutarhajäte?

Puutarhajätettä ovat erilaiset kasvi- ja lehtijätteet, omenat, rikkaruohot, kävyt sekä neulaset. Nämä jätteet voi laittaa kompostiin, jos sellainen sattuu omalta pihalta löytymään. Jos kompostorin sijaan pihalta löytyy biojäteastia, voi sinnekin laittaa pieniä määriä puutarhajätettä. Kantoja ja juurakoita voi laittaa pienen määrän sekajäteastiaan.

Mihin viedä puutarhajäte?

Jos puutarhassa täytyy tehdä suurempaan kunnostustyötä myös syntyvän jätteen määrä kasvaa, jolloin jätteiden käsittely alkaa tuottaa haasteita. Jos käytössäsi on auto ja peräkärry, niin jätteet voi viedä jäteasemalle. Jos ei, vaihtoehtona voisi toimia myös puutarhajätteelle tarkoitettu suursäkki tai vaihtolava

Suursäkki auttaa puutarhajätteen lajittelussa

Vihersäkkiä on saatavilla sekä M (1 m³) että L (2 m³) kokoisena, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu puutarhajätteelle. Säkkiin voi laittaa kaikkea edellä mainittua puutarhajätettä. Kun säkki on täynnä,  tilaat sille noudon. Näppärää.  

Vihersäkki-nimellä kulkevan suursäkin nouto maksaa 40 euroa. Tämän lisäksi tulee kierrätysmaksu. Tyhjän Helpposäkin voi ostaa itselleen useista K-Raudoista, voit tarkistaa lähimmän K-raudan täältä. Noudamme myös muiden merkkien kuution kokoisia suursäkkejä. 

Vaihtolava tueksi isompiin projekteihin

Vihersäkin lisäksi isommalle määrälle jätettä tarkoitettu Viherlava on kätevä puutarhajäteongelmien ratkaisija monessa käänteessä. Viherlava ja sille kasattu aines toimitetaan kompostoitavaksi ja siitä syntyvää multaa käytetään viherrakentamisessa. 

Viherlavan hinta on alimmillaan 388 euroa. Hinta määräytyy tarvitsemasi lavakoon mukaan ja se sisältää kaiken kuljetuksista jätemaksuihin sekä 7 vuorokauden vuokra-ajan.  Vaihtolavan voit tilata vaivattomasti Helppopalveluiden verkkosivuilta ja se tuodaan kohteeseen silloin, kun haluat.

Tilaa vaihtolava

Näin helppoa puutarhajätteen kierrätys on

Helppopalveluiden avulla voit keskittyä puutarhatöissäsi olennaiseen. Riittää, että tilaat meiltä tarpeisiisi sopivan kierrätysratkaisun. Saat nauttia itse tekemisestä ja jättää kierrätyksen meidän huoleksemme. Kunhan noudatat vaihtolava- ja suursäkkikohtaisia kierrätysohjeita, sujuvat askareet kuin tanssi.
Mikäli sinulle herää kysymyksiä kierrätykseen tai palveluihimme liittyen,  ole yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai chat-palvelumme kautta.

Lue lisää Viherlavasta