Skip to content

Mitä on rakennusjäte? - Näin kierrätät!

Rakennustyömailla, niin pienemmillä kuin isommillakin, syntyy väkisinkin jätettä. Sitä pitää viedä pois jaloista. Lisäksi rakennusjäte tulee huolehtia ympäristöystävällisesti jatkokäsittelyyn, jottei se jää kuormittamaan ilmastoamme.

Helppopalvelut tarjoaa mahdollisuuden keskittyä itse remontin tekemiseen, sillä me hoidamme jätteen noudon ja kierrätyksen puolestasi. Näin muun muassa lankut, kaapelit, pakkausjäte ja erilaiset remontissa syntyvät jätemateriaalit saadaan helposti ja vaivattomasti kierrätettyä.

Rakennusjätettä on monenlaista

Rakennusjätettä ovat erilaiset materiaalit kuten styroksi, pehmusteet, kattohuovat ja pakkausjäte sekä elementit, kaapelit ja lankut. Rakennusjätteeksi luokitellaan myös metalliputket.

Rakennusjätteelle tarkoitetulle vaihtolavalle saa laittaa myös pieniä määriä kivimateriaalia, kuivaa rakennusvillaa, pressuja, ikkunoita tai laattoja ja posliinia, sekä putkia ja PVC-muovia.

Yllä mainitut remontoinnista syntyvät jätteet sopivat erinomaisesti Helppopalveluiden remppa- ja rakennusjätteelle tarkoitetulle vaihtolavalle. Kyseessä on vaihtolavatyyppi, jolla saat rakennusjätteet pois jaloistasi helposti, nopeasti ja kiinteään hintaan. Tutustu remppa- ja rakennuslavaan.

Mitä ei voi laittaa remppa- ja rakennuslavalle?

Pikaisesti saattaa ajatella, että kaikki työmaan ja remontin jäljiltä löytyvä jäte sopii remppa- ja raksalavalle. Näin ei kuitenkaan ole.

Rakennusjätteeseen ei kuulu:

  • Vaarallinen jäte (maalit, liuottimet, yms,)
  • SER-jäte
  • Märkä rakennusvilla
  • Orgaaninen jäte
  • Maa-aines (sora, moreeni, multa ja kivet)

Kiinteähintainen vaihtolavaratkaisu

Vaihtolavan hinta rakennusjätteellä on vaihtolavan koosta riippuen 568  tai 650 euroa ja se pitää sisällään muista toimijoista poiketen kaiken. Vaihtolavalle ei tule lisäkustannuksia esimerkiksi jätemaksuista tai punnituksesta.

Remppa- ja rakennuslava on saatavilla pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla sekä Itä-Uudellamaalla. Vaihtolava on saatavilla kolmessa eri koossa ja siihen kuuluu 7 vuorokauden vuokra-aika.

Pienemmälle määrälle rakennusjätettä on tarjolla rakennusjätesäkki. Se on suursäkki, jonka voi niin ikään tilata Helppopalveluiden verkkosivuilta vaihtolavan mukana tai ostaa tyhjänä useista K-Raudoista. Rakennusjätesäkkiin voi laittaa samoja materiaaleja kuin rakennusjätteelle tarkoitetulle vaihtolavalle.

Ratkaisu rakennusjäteongelmiin löytyy Helppopalveluilta

Kuten kaikki muutkin Helppopalveluiden vaihtolavat, myös remppa- ja rakennuslava on helposti tilattavissa netistä. Sinun tulee valita vaihtolavan toimitukselle vain toivomasi aika ja paikka, jotta kuskimme tietävät tuoda vaihtolavan oikeaan aikaan ja osoitteeseen. Vaihtolavan toimitus on saatavilla jopa seuraavaksi arkipäiväksi.

Kun olet täyttänyt valitsemasi vaihtolavan, eli tässä tapauksessa remppa- ja rakennuslavan oikeanlaisella jätteellä, on aika tilata sille nouto. Helppopalvelut noutaa rakennusjätteellä täytetyn vaihtolavan pois sovittuna ajankohtana ja sovitusta paikasta.

Remonttijäte lajitellaan loppuun asti oikein

Kun remonttijäte on noudettu, kuskimme toimittavat sen oikeaoppisesti kierrätykseen. Pidämme siis huolen siitä, että pääset kerralla eroon rempan tai rakentamisen aikana syntyvästä jätteestä. Sinun ei tarvitse miettiä päätäsi puhki sillä, miten saat roudattua kaikki jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.


Katso lisää remppa- ja rakennusjätteestä ja sen hoitoon soveltuvasta vaihtolavatarjonnasta.