Skip to content

Vanhan sohvan kierrättäminen

Suurimmalla osalla meistä löytyy sohva olohuoneesta. Sohvan kantaminen on melko työlästä ja varsinkin, jos kannettaessa täytyy siirtyä eri kerroksiin. Suomalaisten sohvien käyttöikään vaikuttaa sisustuksellinen mieltymys ja kun kotia uudistaa kannattaa miettiä kuinka sohva kierrätetään ja mihin se tulee viedä. Fiksu kierrättäjä pohtii tämän hyvissä ajoin ja valitsee itselle sopivan tavan.

Viisi vinkkiä sohvan kierrättämiseen

Sohvan kierrätykseen on seuraavat viisi vinkkiä, joidenka avulla voi alkaa miettimään sohvan kierrätystä.

  1. Myy tai lahjoita, jolloin itse vaikutat suuresti siihen, koska sohvasta pääset eroon. Tässä riskinä on se, että et löydä ostajaa tai sohva ei kelpaa lahjoituksena. Hyviä paikkoja kokeilla on Facebookin kierrätysryhmät ja Tori.fi -kauppapaikka.

  2. Tilaa ilmainen nouto esimerkiksi Kierrätyskeskukselta, noudon saa yleisesti sovittua seuraaville kahdelle viikolle. Ilmaisen noudon tilattuasi varmistut vasta noutohetkellä, jos he ottavat sohvasi.

  3. Aja sohva itse jäte- tai kierrätysasemalle. Tällöin joudut tekemään kantamisen itse ja mahdollisesti vuokraamaan pakettiauton.

  4. Tilaa huonekalujen poisvienti uusien toimituksen yhteydessä. Maksullinen vaihtoehto, mutta yleensä vaatii sen, että ostat vastaavan tuotteen tilalle.

  5. Jos haluat hoitaa homman helposti ja nopeasti, niin voit tilata Helpponouto -palvelun, joka noutaa ylimääräiset tavarat silloin kun sinulle sopii, jopa seuraavana arkipäivänä. Helpponouto myös hankkiutuu tavaroista vastuullisesti eroon, joten sinun ei tarvitse uhrata mielenrauhaasi, vaikka vähän laiskottaisi.

Vanhan sohvan hävittäminen

Ensisijaisesti pyrimme toimittamaan vanhat hyväkuntoiset sohvat uusiokäyttöön yhteistyökumppaneillemme. Huonokuntoiset sohvat päätyvät uusioraaka-aineeksi teollisuudelle. 

Tilaa Helpponouto vanhalle sohvalle.