Skip to content

Mitä jätelava maksaa? – hintavertailussa erilaiset talkoolavat

Haluatko edullisesti ja kätevästi eroon jätteistä remontin, talkoiden tai suursiivouksen yhteydessä? Teimme hintavertailun eri vaihtolavapalveluntarjoajien välillä. Helppopalvelujen talkoolavan kiinteä hinta on kaikista halvin vaihtoehto, ja se sisältää koko palvelun.

Jätelava on kookas vaihtolava, johon voi kerätä esimerkiksi remontissa, rakennustyömaalla, talkoissa tai suursiivouksessa syntyviä jätteitä. Jätteet eivät jää lojumaan jalkoihin, kun ne saa vaivatta ja kohtuuhintaan kierrätykseen.

Helppopalvelujen jätelavaa kutsutaan Helppolavaksi. Lavoja on saatavilla erilaisille jätteille ja monenlaisiin tarpeisiin. Seitsemän lavan joukosta voit valita juuri sopivan: tarjolla on talkoolava, viherlava, puulava, kiviaineslava, kestopuulava, kipsilava sekä remppa- ja rakennusjätelava.

Voit tilata jätelavan suoraan verkosta haluamaasi osoitteeseen silloin, kun haluat. Helppopalvelujen toiminta-alueena on Uusimaa ja Tampere. Kun jätelava on täynnä, se noudetaan pois. Lopulta Helppopalvelut vastaa jätteen asianmukaisesta kierrätyksestä ja käsittelystä.

Helppolavoja on kolmea eri kokoa: normaali (18–22 kuutiota), pieni (8–10 kuutiota) ja kippilava (noin 10 kuutiota). Niinpä Helppolava toimii apuna jätteenkeräyksessä ja -lajittelussa erikokoisissa rakennus- ja remonttiprojekteissa – niin omalla pihalla, taloyhtiön tiluksilla kuin pientyömaalla.

Tilaa Helppolava

Helppolavalla on kiinteä ja muita edullisempi hinta

Markkinoilla olevilla palveluntarjoajilla on moneen lähtöön vaihtolavoja, joiden hinnoittelu vaihtelee muun muassa lavakoon ja kerättävän jätejakeen mukaan. Joskus palvelun lopullinen summa voi nousta huomattavasti, jos toimija ilmoittaa asiakkaalle vain lähtöhinnan. 

Sen sijaan Helppolavan hinta on aina selkeä ja läpinäkyvä. Kiinteä hinta sisältää kaiken: vaihtolavan toimituksen, noudon ja vuokra-ajan (7 vuorokautta) sekä jätemaksut (3000 kg). Kiinteä hinta takaa sen, ettet joudu maksamaan yllätyskuluja. Samalla myös budjetointi ja kulujen seuranta helpottuvat.

Kokosimme alla olevaan taulukkoon Helppolavan sekä kahden muun toimijan vaihtolavojen hinnat. Helppolavan hinta on huomattavasti edullisempi kuin muilla palveluntarjoajilla; muiden toimijoiden vaihtolavoista saa maksaa noin kaksinkertaisesti.

talkoolavan_hintavertailu_2023

Hintavertailussa on käytetty 3 000 kilogramman jätemäärää ja jätelajina talkoojätettä. Näin ollen kyseessä on talkoolava, jolle voi laittaa esimerkiksi kierrätyskelpoista, lajittelematonta talkoista syntyvää jätettä, kuten huonekaluja, vanhoja polkupyöriä, risuja, muoveja ja pahveja.

Lavan kooksi on asetettu Yrityksellä A 16–20 kuutiota, Yrityksellä B 12–15 kuutiota ja Helppopalveluilla 18¬–22 kuution normaalilava, koska kaikilla toimijoilla ei ole yhtenäistä kokoluokitusta. Lavoille on laskettu seitsemän päivän vuokra-aika, joka sisältyy automaattisesti Helppolavan hintaan. Palvelualueeksi on valittu Uusimaa tai Helsinki.

Lue lisää eri vaihtolavojen hintavertailusta.

Helpotusta jätteenlajitteluun Helppolavan avulla

Vastuullinen jätehuolto on läpinäkyvää ja ympäristöystävällistä. Jätteiden oikeaoppiseen lajitteluun kannattaa kiinnittää huomiota, jotta jäte päätyy varmasti kierrätykseen tai muuhun jatkokäsittelyyn. Helppopalvelut kierrättää ja käsittelee jätteet asianmukaisesti puolestasi.

Talkoolava on hyvä vaihtoehto sellaisiin kohteisiin, joissa syntyy lajittelematonta mutta kierrätyskelpoista jätettä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä paremmin ja yksityiskohtaisemmin jätteen lajittelee, sitä edullisemmin vaihtolavapalvelun voi saada.

Jätteen lajittelua helpottavat K-Raudoista saatavat Helpposäkit. Jos jätemäärä ei täytä kokonaista Helppolavaa, pienemmät Helpposäkit auttavat lajittelussa. Vaihtolavojen tapaan Helpposäkeillä on kiinteät hinnat ja samanlainen toimintaperiaate.

Voit tilata Helpposäkin Helppolavan tilauksen yhteydessä, jos sinulla on esimerkiksi sellaista jätettä, jota ei voi laittaa samaan aikaan lavalle.