Skip to content

Jätteiden kierrätys hoituu kätevästi Helpposäkin avulla – aloita jo tänään

Suursäkki on kätevä kierrätysratkaisu kaikenlaiselle jätteelle, jota syntyy muun muassa remontissa, pihamaalla ja talkoissa. Helpposäkki-palvelu tarjoaa kuluttajalle ja pienyrittäjälle vastuullisen vaihtoehdon kierrättää suursäkkeihin kerätyt jätteet asianmukaisesti, luotettavasti ja helposti.

Oletko tekemässä keittiöremonttia? Tai laitatko terassia uuteen uskoon? Ehkäpä rakennat unelmiesi kesäasuntoa? Kaikenlaisista kodin, lomamökin ja piha-alueen remontti- ja kunnostustöistä kertyy yllättävän paljon jätettä, joka kannattaa kierrättää vastuullisesti eikä jättää nurkkiin pyörimään.

Lassila & Tikanojan liiketoimintamuotoilija Eevi Vaahto kertoo, että ylijäämämateriaalista pääsee kätevästi eroon Helpposäkin avulla. Helpposäkki mahdollistaa yli kymmenen eri jätelajin keräyksen suursäkeillä. Esimerkiksi puulle, betonille, pahville, muoville ja rakennusjätteelle on omat säkkinsä.

Suursäkeissä on valittavissa eri kokoja. Esimerkiksi suosituissa yhden ja kahden kuution säkeissä on 1 000 kilon maksimikantavuus. Vaahdon mukaan niihin mahtuu jo reilusti kaikenlaista jätettä.

”Erilaisten suursäkkien avulla pyrimme maksimoimaan jätteen lajittelun ja kierrätyksen. Helpposäkki-palvelu tekee sen nimensä mukaisesti mahdollisimman helpoksi, jotta kuluttajan ei esimerkiksi tarvitse lähteä viemään jätteitä erikseen jäteasemalle”, Vaahto korostaa.

Jätteiden lajittelu on nyt helpompaa kuin koskaan

Vaahto muistuttaa, että jo remontin suunnitteluvaiheessa on hyvä arvioida ja ennakoida, millaista ja miten paljon jätettä remontin aikana syntyy. Tällöin juuri tietynkokoisia ja -tyyppisiä suursäkkejä on mahdollista varata omiin tarpeisiin riittävästi.

”Kun työmaalla alkaa remontti, jätteitä kannattaa alkaa lajitella saman tien eikä vasta viiveellä. Näin paikat pysyvät koko ajan siisteinä, mikä nopeuttaa rakennusprojektin etenemistä. Samalla voi säästää myös kustannuksissa”, Vaahto huomauttaa.

Ajantasaisten lajitteluohjeiden avulla jätteiden lajittelu sujuu näppärästi ilman päänvaivaa. Vinkit kannattaa lukea etukäteen, jotta tietää varmasti, millaista jätettä mihinkin säkkiin saa laittaa. Vaaralliset jätteet, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä asbesti eivät kuitenkaan kuulu Helpposäkki-palveluun. Niitä varten ovat jäteasemat.

”Kun haluaa panostaa lajitteluun vaikkapa kerrostaloremontissa, pieneenkin tilaan mahtuu useita pienikokoisia suursäkkejä. Vaikka pienempiin säkkeihin mahtuu vähemmän jätettä, niitä on helpompi siirrellä paikasta toiseen”, Vaahto vinkkaa.

Sen, mitä ei pysty järkevästi lajittelemaan, voi pistää lopulta sekalaiseen remppa-ja rakennussäkkiin. Säkin sisältö lajitellaan myöhemmin kierrätyslaitoksella, ja lajitellut raaka-aineet kierrätetään edelleen tai hyödynnetään energiana.

Helpposäkin noutopalvelu sopii kuluttajille ja pienyrityksille

Helpposäkki on osa vastuullista kiertotaloutta. Sen ansiosta niin yksityiset kuluttajat kuin pienyrittäjät voivat ostaa suursäkkejä ensin K-Raudasta ja tilata säkeille myöhemmin noudon Helpposäkki-palvelun kautta suoraan verkosta.

”Verkkosivuiltamme voi valita suursäkin noudon omien aikataulujen mukaan. Suora tilauskanava helpottaa ja nopeuttaa ostamista. Lopuksi haemme säkit kohteesta ilman, että ostajan tarvitsee itse olla paikan päällä.”

Helpposäkin noutopalvelu kattaa tällä hetkellä koko pääkaupunkiseudun sekä syyskuusta lähtien myös maamme muut kasvukeskukset, kuten Turun, Tampereen, Oulun, Lahden, Kuopion, Lappeenrannan ja Joensuun . Helpposäkin noudon voi tilata ympäri vuoden näillä paikkakunnilla.

”Jotta suursäkkien nouto hoituu mahdollisimman sujuvasti, säkit kannattaa täyttää aina huolella ohjeiden mukaan, jotta niitä pystyy edelleen liikuttamaan”, Vaahto mainitsee.

Jos jätemäärä alkaa kertyä säkkejä suuremmaksi, Vaahto suosittelee harkitsemaan jätelavaa. Valikoimassamme on kolme erilaista vaihtolavaa: normaali lava (18–22 m³), pieni lava (noin 8–10 m³) sekä kippilava (noin 10 m³). Helppolava on tällä hetkellä saatavilla vain Uudenmaan ja Tampereen alueella.

Keittiö- ja kylpyhuoneremontit: Näin kierrätät remonttijätteen Helpposäkillä

  1. Aloita keittiö- tai kylpyhuoneremontti purkamalla vanha pois uuden tieltä. Suunnittele, mitä voit käyttää uudelleen tai lahjoittaa eteenpäin, ja pura vasta sitten. Esimerkiksi ehjät hanat ja altaat ovat usein käyttökelpoisia.

  2. Keittiön tai kylpyhuoneen purkuvaiheessa jätettä syntyy merkittävästi enemmän kuin asennusvaiheessa. Lajittele erityyppiset jätteet, kuten puu, betoni ja kipsilevy, erikseen. Laatat ja muu jäte kuuluvat sekalaiseen rakennusjätteeseen.

  3. Hanki erityyppisiä remonttijätteitä varten niille soveltuvia suursäkkejä. Maksimoi jätteen lajittelu valitsemalla oikean kokoisia säkkejä kertyvän jätteen määrän ja painon mukaan.

  4. Lajittele erilaiset jätteet säkkeihin suoraan työmaalla. Täytä säkit lajitteluohjeiden mukaan, jotta vältyt yllättäviltä jätemaksuilta.

  5. Kuljeta jätteet pois sisätiloista säännöllisesti, jotta kohteessa on tilaa keskittyä remontointiin. Helpposäkin avulla voit tilata suursäkkien noudon helposti suoraan remonttikohteesta.

  6. Huomioi, että suursäkki on suljettuna noutoa varten ja liikuteltavissa myös täytenä. Lisäksi säkki täytyy sijoittaa niin, että sen voi nostaa kuorma-autolla, jossa on kahdeksan metrin päähän ylettyvä nosturi.

Nyt sinäkin voit olla osa vastuullista kiertotaloutta – kierrätä siis jätteesi näppärästi Helpposäkin avulla!

Tilaa nouto Helpposäkille