Skip to content

Voittavalla arvalla eroon vuosikymmenten aikana nurkkiin kertyneistä jätteistä!

Nurmijärveläinen Satu koki melkoisen onnenkantamoisen, kun hänen äitinsä voitti Helppopalveluiden kevätarvonnasta ilmaisen vaihtolavan käyttöönsä. Satu on perheineen asuttanut anoppinsa vanhaa vuonna 1947 rakennettua kotipaikkaa viimeisen vuosikymmenen ajan. Hänen anoppinsa on sitä sukupolvea, jonka mielestä jokainen tavara on hyvä säästää pahan päivän varalle, joten tavaraa pursuaa lähes joka nurkasta.

”Olemme hävittäneet paljon tavaraa täällä asuessamme, mutta vaihtolavan voittaminen oli kyllä ihan paras juttu”, toteaa Satu iloiten. Satu perheineen valitsi palkinnokseen Helppopalveluiden talkoolavan, sillä talkoolavan avulla he pääsivät kerralla eroon suuremmasta määrästä jätettä.

Helppolava toimitettiin Nurmijärvelle heinäkuussa ja sille tilattiin etukäteen nouto. Näin perhe sai hyödynnettyä tehokkaasti Helppolavan hintaan sisältyvän 7 vuorokauden vuokra-ajan ja tyhjennettyä kotitilaa kaikessa rauhassa. Talkoolavan avulla perhe sai tavaroiden määrää vähennettyä huomattavasti, ja asunnosta paljastui samalla myös ihan uusia puolia. ”Tyttärenikin totesi, että äiti nyt minä näen ensimmäistä kertaa nämä meidän kellarimme rappuset”, Satu naurahtaa iloisesti.

Vaihtolavan täyttäminen sujui näppärästi Helppopalveluilta tilauksen yhteydessä saatujen lajitteluohjeiden avulla. Lajitteluohjeita noudattamalla varmistetaan, ettei lavalle päädy mitään sinne kuulumatonta. ”Myös lavan poisnouto oli erittäin simppeli! Sovittiin noutoajankohta, jätettiin portti auki ja lava haettiin pihasta meidän poissa ollessamme”, Satu kertoo.

Satulle vaihtolava ei ollut täysin uusi tuttavuus, sillä hän on puolisonsa kanssa rakentanut uuden omakotitalon 2000-luvun alkupuolella. Silloin vaihtolavaa hyödynnettiin rakennusjätteen asianmukaisessa hävityksessä. ”Myös pojallani on ollut raksalava samaan käyttötarkoitukseen. Suosittelisin vaihtolavaa varsinkin kaikille, joilla on vanha omakotitalo, jota remppaa tai kun rakentaa uutta, niin rakennusjätteen poistoon. Itse kun tekee, niin säästää aikaa ja on helppoa laittaa kaikki kerralla lavalle”, Satu toteaa.

Kysyimme Satulta lopuksi, että tilaisiko hän Helppolavan vielä uudestaan. ”Jos tulisi tarvetta, niin jossain kohtaa joo. Kyllä sitä tavaraa vain kertyy vuosien saatossa. Kellarin rappusetkaan ei ole koskaan ennen näkyneet.”

Tilaa Helppolava