Skip to content

Vaihtolavojen hintojen vertailu – ratkaisuja kaikkiin tarpeisiin

Mikä vaihtolava? Vaihtolava on ratkaisu, jonka avulla voit kätevästi hoitaa esimerkiksi remontissa tai muussa projektissa syntyneen jätteen pois jaloistasi. Vaihtolava on helppo tilata haluamaansa osoitteeseen, minkä jälkeen se täytetään sille tarkoitetulla jätteellä. Täytön jälkeen lava noudetaan eikä sinun tarvitse huolehtia sen jatkokäsittelystä – teemme sen puolestasi.

Vaihtolavan hinta vaihtelee useimmilla palveluntarjoajilla jätteen lopullisen painon mukaan ja kerrommekin nyt, miten palvelumme eroaa muista. Meidän vaihtolavapalvelumme on kiinteähintainen ja kulkee nimellä Helppolava. Siihen kuuluu useita erilaisia ratkaisuja.


Helppolavapalvelumme toimii Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Vaihtolava toimitetaan haluamaasi kohteeseen seuraavana päivänä tilauksestasi.

Helppolava-palveluissa vaihtolavan hinta on kiinteä 

Meillä on kuusi erilaista vaihtolavaa ja ne kattavat likimain kaikki jätelajit. Meillä kuten muillakin palveluntarjoajilla on tietyt ehdot, mitä kullekin vaihtolavalle saa laittaa. Tässä tekstissä esittelemme hieman tarkemmin Viherlavan ja Rakennusjätelavan.

Meidän vaihtolavapaketeissamme on kiinteä kokonaishinta ja vakiovuokra-aika on 14 vuorokautta. Yli 14 vuorokauden menevät päivät maksavat kolme euroa per päivä.

Muilla toimijoilla vaihtolavan vuokrahinta määräytyy erilaisilla perusteilla. Useilla palveluntarjoajilla vaihtolavan toimitus on ilmainen ja sen vuokra vaihtelee 55 eurosta 150 euroon usein portaittain nousevalla hinnoittelulla.

Viherlava pelastaa puutarhurin

Monien palveluntarjoajien vaihtolavojen lopullista hintaa voi olla vaikea arvioida, ellei syntyvän jätteen määrää tiedä riittävän tarkasti. Esimerkiksi puutarhan kunnostustöiden yhteydessä tällainen arviointi voi olla vaikeaa. Kun tilaat Viherlavamme, pääset tästäkin huolesta.

Viherlava-pakettimme kattaa 4000 kilon painorajan puitteissa pysyvän jätemäärän sekä vaihtolavan toimituksen, vuokran ja kuljetuksen 450 euron hintaan. Kuten taulukosta ilmenee, keskiarvopainon mukaisen vaihtolavan hinta on vertailumme mukaan muilla palveluntarjoajilla jopa kaksinkertainen meidän palveluumme verrattuna erinäisten lisäkulujen takia. Muilla palveluntarjoajilla muuttuvien kustannusten lisäksi arvonlisävero tulee kustannusten päälle, kun taas meillä se sisältyy lavan pakettihintaan.

TAULUKKO1.1

Viherlavalle saa laittaa vain orgaanista ja maatuvaa jätettä eikä sille ole syytä laittaa esimerkiksi elektroniikkajätettä tai remontista syntyvää jätettä. Viherlavojen keskiarvopaino on kokemuksemme mukaan 3150 kiloa, joten 4000 kilon painoraja riittää varsin hyvin useimmissa tapauksissa.

Rakennusjätelava on rakentajan ja remontoijan hyvä ystävä

Teetkö remonttia ja puuhasta tulee paljon jätettä, josta pitäisi päästä eroon? Rakennusjätelava on palvelu, joka antaa sinun keskittyä olennaiseen. Rakennusjätelava toimii pitkälti samoilla periaatteilla kuin Viherlava ja muut vaihtolavamme.

Rakennusjätelava on kiinteähintainen palvelu, joka on muiden vaihtolavojemme tavoin samanhintainen niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaillekin. 660 eurolla saat rakennusjätelavan haluamaasi osoitteeseen ja täytön jälkeen lavan noudon. Muilla palveluntarjoajilla rakennusjätelavan hinta vaihtelee jätteen painon mukaan. Hintaa lisäävät myös erilaiset käsittely- ja punnitusmaksut.

Rakennusjätelavoja on saatavana kolmea eri kokoa, joten palvelu on helppo mitoittaa juuri tiettyä projektiasi varten. Pakettihintaan kuuluu 14 vuorokauden vuokra. Useimmilla palveluntarjoajilla vuokrahinta nousee taulukon osoittamalla tavalla porrastetusti - ensimmäiset vuorokaudet saattavat olla ilmaisia, mutta vuokra-ajan edetessä vuorokausihinta nousee.

TAULUKKO2.2

Kun vertaillaan vaikkapa keskimääräisiä 2260 kiloa painavia rakennusjätelavoja, on meidän ratkaisumme edullisin. Muilla palveluntarjoajilla hinta saattaa nousta jopa 1000 euroon, kun se meillä todellakin on kaikki kulut ja maksut kattavasti 660 euroa.

Rakennusjätelavalle voit laittaa lajittelematonta rakennusjätettä, remontista syntyvää purkujätettä ja muuta rakentamisen ylijäämämateriaalia. Eikä huolta, mukaan saa joutua myös pieniä määriä kivi- ja maa-ainesta sekä rakennusvillaa. Rakennusjätelavalle ei kuitenkaan saa laittaa asbestia tai elektroniikkajätettä.

Helppolava – kätevä ratkaisu monenlaisiin jätepulmiin

Kaikissa muissakin Helppolavoissamme on kiinteät pakettihinnat riippumatta siitä, paljonko jätettä kertyy – kunhan määrä pysyy ennalta määriteltyjen rajojen sisällä.

Helppolava-palvelumme sopii siis erityisesti sinulle, joka et vielä projektisi alussa tiedä paljonko jätettä puuhastasi irtoaa.

Tutustu kaikkiin vaihtolavoihimme

Vaihtolavamme ovat osa Helppopalveluita, joista löytyvät ratkaisut moneen arjen jätehaasteeseen.

Tilaa Helppolava