Skip to content

Helppolava mahdollisti omakotitalon tyhjennyksen 6 päivässä

Kirkkonummella asuva Tuukka on asunut koko ikänsä omakotitaloissa, ja aina muutossa pakannut mukaan seulomatta aivan kaiken. Nurkkiin on kertynyt tavaraa harrastuksista ja ylipäätään eletystä elämästä.

- Viimeisimmän taloni tavaroissa oli koko henkilöhistoriani. Olen tehnyt rumpalin hommia, harrastanut kamppailulajeja ja muuta urheilua, koirahommia, pyöräilyä… Myös sukelluskin kuului kuvaan. Niin ja mainitsinko jo painonnostovermeet, Tuukka naurahtaa.

Erityisesti autotalliin oli kertynyt paljon sekalaista tavaraa, esimerkiksi monenlaista vuosien varrella automarketista hankittua laitetta ja tarviketta, joista osa ei ollut enää käyttökuntoistakaan. Lisäksi mukana oli paljon lapsen tavaroita.

Photo 19.4.2022, 19.01.02

- Kaikkia niitä leluja tai vaikkapa kantoreppua ei nyt yhdeksänvuotias poika taida enää tarvita. En kuitenkaan ollut heittänyt mitään pois, kun ajattelin, että jos nyt edes se 24-kanavainen massiivinen miksauspöytä vielä joskus löytäisi käyttöä. Myös maailman kaikki johdot löytyivät meidän autotallista, Tuukka listaa.

Kun omakotitalo laitettiin myyntiin ja uuden asukkaan muuttopäivä oli lyöty lukkoon, oli selvää, että tavarasta on päästävä vihdoin eroon.

Urakka aloitettiin ulkovarastojen ja autotallin tyhjennyksestä. Kaikki tavarat lajiteltiin kasoihin: kierrätyskeskukseen menevät, säästettävät, myyntiin laitettavat, SER-romut, muovit, puu yms. Kasoja kertyi jo aikamoinen määrä. Peräkärryllä tavaroita kuskattiin niin jäteasemalle kuin Kierrätyskeskukseen.

Photo 19.4.2022, 20.37.16

- Pian kävi kuitenkin selväksi, että emme millään ehdi tyhjentää taloa ja kuljettaa tarvittavaa määrää tavaroita jäteasemalle. Helppolava tuli tähän ongelmaan ratkaisuksi: pystyimme jättämään loput jäteasemakeikat ajamatta ja keskityimme saamaan käyttökelpoisen tavaran uusiin koteihin ja pakkaamaan uuteen kotiin lähtevät tavarat, Tuukka kertoo.

Helppolavalle oli helppo laittaa kaikki sellainen tavara, joka ei enää kierrätettäväksi kelvannut.

- Lava oli todellakin hintansa arvoinen, kun meidän ei enää tarvinnut ajaa edestakaisin pitkää matkaa Sortti-asemalle peräkärryn kanssa. Oli ihana tunne, kun huone kerrallaan talo saatiin tyhjennettyä! Ja onnistuimme myös aivan aikataulussa, sillä viimeisenä iltana talo oli tyhjänä ja uudet omistajat pääsivät muuttamaan sisään sovittuna päivänä. Onneksi oli Helppolava ja ystäviä auttamassa, Tuukka hymyilee.

Photo 25.4.2022, 18.27.05

Kaipaisitko sinä apua muuton tai kaaoksen keskelle? 

Tilaa Helppolava