Skip to content

Mitä kuuluu tiili- ja betonijätteeseen, entä kuinka se pitää kierrättää?

Mitä on tiili- ja betonijäte?

Tiili- ja betonijätettä eli kiviainesjätettä syntyy saneeraus- ja purkukohteissa sekä rakennustyömailla. Tyypillistä betonijätettä on piikatut betonikappaleet, betonilaatat ja betonipaalun pätkät. Betonijäte voi sisältää myös raudoitusrautoja. Jauhemainen kuivabetoni luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi.

Tiilijätteeseen luokitellaan savitiilet, muurauslaasti, kalkkihiekkatiilet sekä erilaiset kevytbetoniharkot. 

Mihin tiili- ja betonijätteen voi viedä?

Pienen määrän pienikokoista tiili- ja betonijätettä voi laittaa kiinteistön sekajäteastiaan. Suuremmat määrät tiili- ja betonijätettä voi toimittaa Sortti asemalle. Jos sinulla ei ole tarvittavaa välineistöä jätteen kuljettamiseen, voit tilata tiili- ja betonijätteelle myös vaihtolavan. Vaihtolava toimitetaan kotipihaasi haluamanasi ajankohtana ja voit tilata täytetylle vaihtolavalle noudon haluamallesi ajankohdalle. 

Tiili- ja betonijätteen hinta

Sorttiin toimitettuna tiili- ja betonijäte on maksullista jätettä, minkä vastaanottomaksu vaihtelee asemakohtaisesti. Nykyiset polttoainekustannukset ja mahdollinen peräkärryn vuokraus sekä projektiin käytetty aika Sorttiin jonotuksineen huomioiden vaihtolava tulee usein lopulta halvimmaksi ja helpoimmaksi vaihtoehdoksi. Helppopalveluiden Kiviaineslavan hinta on 650 € ja se on tarkoitettu tiili- ja betonijätteelle. 

Mitä betonijätteelle tapahtuu?

Kierrätysasemalle toimitettu tiili- ja betonijäte murskataan ja käytetään infrastruktuurin pohjarakenteissa. Murskatulla materiaalilla korvataan neitseellisiä raaka-aineita, kuten kalliomursketta. 

Helppopalvelujen kautta saat kierrätettyä helposti betonijätteesi tilaamalla Kiviaineslavan pihaasi.

Tilaa vaihtolava