Skip to content

Remonttijätteen kierrättäminen onnistuu nyt helposti – Helpposäkki osana Parempi Remppa -palvelukokonaisuutta

Remonttikohteessa syntyy monenlaista jätettä jatkuvasti. Lassila & Tikanojan Helppopalvelut on mukana K-Raudan uudessa Parempi Remppa -palvelukokonaisuudessa, jotta remonttijätteen lajittelu ja kierrättäminen olisi kuluttajille mahdollisimman vaivatonta.

K-Raudan uusi Parempi Remppa -palvelukokonaisuus keskittää yhteen sellaiset palvelut, joita tarvitaan remontoinnin eri vaiheissa. Kaikki remontointiin liittyvät palvelut saa siis nyt yhden luukun periaatteella, mikä helpottaa huomattavasti remontin tekemistä.

Parempi Remppa on kokonaisvaltainen paketti, sillä apua saa muun muassa jätteen lajitteluun ja kierrätykseen, remontin suunnitteluun ja konsultointiin, tavaroiden ja materiaalien kuljetukseen sekä laitteiden asennukseen.

Keskon vastuullisuuspäällikkö Leena Takaveräjä kertoo, että palvelukokonaisuuden taustalla on K-Raudan asiakkaille toteutettu mittava kysely. Kyselyssä remonttijätteen kierrätys nousi tärkeimmäksi teemaksi. Ennen kaikkea ihmiset kaipaavat helppoutta jätteen kierrätykseen.

”Nyt vastaamme tähän tarpeeseen. Helppopalvelujen avulla erilaiset jätteet on kätevää kierrättää. Lisäksi kaikki K-Raudat tarjoavat remonttijätteen lajitteluun ja kierrätykseen liittyviä ohjeita”, Takaveräjä valottaa.

K-Raudan ja Helppopalvelujen yhteistyön taustalla on Keskon ja Lassila & Tikanojan pitkäaikainen ja antoisa kumppanuus. Molemmat tahot panostavat liiketoiminnassaan vastuullisuuteen ja kiertotalouteen, ja nämä teemat korostuvat myös yhteistyössä.

Remonttijätteen voi lajitella Helpposäkkeihin

Parempi Remppa -palvelukonsepti tarjoaa nyt uudenlaisia vastuullisia kierrätysratkaisuja rakentajille ja remontoijille. Koska kohderyhmän tarpeet vaihtelevat, tarjolla on erilaisia ratkaisuja jätteen keräämiselle, Lassila & Tikanojan liiketoimintamuotoilija Eevi Vaahto tähdentää.

Helpoin vaihtoehto on hankkia remonttijätteelle Helpposäkki. Jos jätemäärä on suurempi, kannattaa valita Helppolava. Sekä säkille että lavalle voi tilata suoraan noudon remonttikohteesta. Säkit ja sen noutopalvelu on saatavilla suurimpien paikkakuntien K-Raudoissa. Helppolava on saatavilla Uudenmaan ja Tampereen alueella.

”Remonttijätteitä voi nyt kerätä kahteen eri kokoiseen suursäkkiin:  yhden kuution ja kahden kuution. Jo olemassa olevien jätelajien lisäksi noudamme jatkossa myös muita usein remonteissa käytettäviä materiaaleja, kuten kipsilevyt, muovieristeet ja eristevillat”, Vaahto listaa.

Vaikka Parempi Remppa -palvelukokonaisuus on suunnattu erityisesti pienremonttia tekeville kuluttaja-asiakkaille, jotka kunnostavat vaikkapa kotiaan tai lomamökkiään, myös pienet rakennusfirmat voivat hyödyntää suursäkkejä ja noutopalvelua.

Parempi Remppa -palvelukokonaisuuden myötä Helppopalvelujen suursäkeille on mahdollista tilata nouto pääkaupunkiseudun lisäksi kahdeksasta muusta Suomen kasvukeskuksesta: Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Lahdesta, Lappeenrannasta, Kuopiosta, Joensuusta ja Oulusta.

Remonttijäte päätyy kiertoon tai hyötykäyttöön

Tavoitteena on, että asiakas ottaa jätteen kierrätyksen huomioon jo remontin suunnitteluvaiheessa eikä vasta projektin loppupuolella. Näin työmaa pysyy siistinä alusta saakka ja remontti etenee sujuvasti aikataulussaan.

”Olennaista on, että materiaalin tarpeen laskee jo alun perin tarkasti, jotta hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Näin säästetään paitsi neitseellisiä raaka-aineita myös remonttikuluja”, Takaveräjä muistuttaa.

Kierrätysratkaisut ovat isossa roolissa, jotta syntynyt remonttijäte saadaan kiertoon ja edelleen hyötykäyttöön. Kaikkea ylijäämämateriaalia tai purkujätettä ei siis kannata pistää vain sekalaiseen jätesäkkiin, sillä jollekulle muulle ne voivat olla käyttökelpoista materiaalia.

Mitä täsmällisemmin kertyvän jätteen lajittelee, sitä paremmin se voidaan kierrättää ja käyttää hyödyksi. Helpposäkkien lajitteluohjeet kannattaakin lukea tarkasti ennen säkkien täyttämistä. Esimerkiksi vaaralliset jätteet, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä asbesti kuuluvat vain jäteasemille.

”Pienille suursäkeille voi tilata noudon kaksi yhden hinnalla, mikä kannustaa lajitteluun. Säkkejä ei myöskään tarvitse säilöä remonttikohteessa, vaan niille voi tilata noudon heti sitä mukaa, kun ne täyttyvät”, Vaahto vinkkaa.

5 vinkkiä, miten remonttijätteen kierrätys sujuu näppärästi:

  1. Laske remontissa tarvittavien materiaalien määrät tarkasti etukäteen, jotta hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Samalla kukkarokin kiittää.

  2. Ota jätteen kierrätys huomioon heti remontin suunnitteluvaiheessa. Tällöin remonttikohde pysyy siistissä kunnossa ja työt etenevät sujuvasti aikataulussaan.

  3. Valitse kertyvälle jätteelle oikeankokoiset suursäkit. Lue Helpposäkin lajitteluohjeet huolellisesti, jotta lajittelu sujuu kätevästi.

  4. Tilaa Helpposäkeille nouto juuri silloin, kun on tarpeen. Säkit noudetaan 1–5 arkipäivän kuluessa, eivätkä ne jää nurkkiin pyörimään.

  5. Tutustu K-Raudan ohjeisiin tai kysy Helppopalveluilta apua, jos jokin seikka mietityttää remonttijätteen lajittelussa tai kierrättämisessä.

Haluatko päästä remonttijätteestä eroon vastuullisesti? Tutustu K-Raudan Parempi Remppa -palvelukonseptiin ja tilaa Helppopalveluiden kautta nouto erityyppisille suursäkeille.