Skip to content

Usein kysyttyä

Helpponouto

Kyllä, kannamme kaikki noudettavat tavarat suoraan kotoa tai toimistolta. Jos meidän tulee tietää ennakkoon ovikoodi tai muuta olennaista kohteesta, niin kerrothan asiasta tilauslomakkeen Lisätietoja-osiossa.

Kyllä, palvelun hinta sisältää tavaran noudon, poiskuljetuksen sekä mahdollisen jätteenkäsittelymaksun.

Esine noudetaan yhden esineen palveluna, jos kaksi henkilöä saa kannettua sen ulos yhdellä kantokerralla. Esimerkiksi useampaa kantokertaa vaativan divaanisohvan noutoon tulee valita 2-3 esineen paketti.

Ei hätää, kuskimme arvioivat tilanteen kohteessa ja tarvittaessa päivittävät palvelun koon. Ilmoitathan tilatessasi Lisätieto-kentässä, jos arvelet noutoon menevän yli 45 minuuttia. Näin osaamme varata työhön riittävästi aikaa.

Toimitamme asiakkailtamme noudetut tavarat vastuulliseen hyötykäyttöön. Ensisijaisesti hyväkuntoiset tavarat pyritään ohjaamaan uudelleenkäyttöön ja huonokuntoiset tavarat kierrättämään materiaalina teollisuuden raaka-aineiksi. Muut tavarat, kuten vaikkapa monista eri materiaaleista valmistetut patjat hyödynnetään energiantuotannossa.

Emme valitettavasti voi tehdä asennus- tai irrotustöitä. Kodinkoneet ja kiinteät kalusteet tulee olla valmiiksi irrotettu kuljettajiemme saapuessa paikalle.

Emme valitettavasi voi noutaa erikoiskantovälineitä vaativia tavaroita, kuten esimerkiksi pianoita. Lisäpalveluna noudamme 4 hengen voimin kannettavia esineitä, esimerkiksi Side By Side -jääkaappeja tai kylpyammeita, joiden paino on enintään 150 kg.

Kyseiset tuotteet ovat vaarallista jätettä, jotka eivät valitettavasti kuulu palvelumme piiriin.

Kyllä voit. Otamme vastaan MasterCard-, Visa-, Maestro-, V pay - ja Visa Electron -kortteja. Ota korttisi valmiiksi esille, jotta veloitus sujuu nopeasti noudon yhteydessä. Valitettavasti emme pysty vastaanottamaan käteismaksua tai lähettämään laskua.

Emme nouda kotitalouksien sekajätettä, vaan ne lajitellaan ja kierrätetään normaalin jätehuollon kautta.

Helppolava

Lavojemme kiinteään hintaan sisältyy kaikki lavan kulut: lavan tuonti, nouto, lavavuokra kahdelta viikolta sekä jätemaksu. Erikseen laskuttavilla yrityksillä pelkät jätemaksut saattavat kohota lavan painon mukaan jopa tuhanteen euroon. Olemme siis edullinen toimija, jonka kanssa lavan loppulaskulla ei tule ikäviä yllätyksiä.

Helppolava on tarkoitettu kuluttajille, taloyhtiöille ja pienyrityksille helpoksi ja ennustettavaksi tavaksi tilata vaihtolava. Helppolavaa ei saa käyttää ammattimaiseen jätteenkäsittelyyn ja Helppolavalle on kiellettyä laittaa ammattimaisesti (esimerkiksi paalaus tai murskaus) käsiteltyä jätettä. Helppolavaa ei saa myöskään vuokrata tai myydä palveluna eteenpäin. Helppolavalle jätettä saa laittaa vain tuottaja. Tarkemmat kierrätysohjeet löytyvät täältä.

Kyllä, meiltä löytyy betoni- ja kiviaineslava, joka on myös rakennuslavaa edullisempi lavapaketti. Valitsemalla lavan lajiteltavan jätteen mukaan säästät siis kustannuksissa.

Lava vaatii lavan kokoisen tilan (6m x 3m) sekä lavan eteen noin 6 metriä, johon kuorma-auto pääsee esteettömästi peruuttamaan.

Lavan pituus on 5 - 6 m, leveys 2,5 m ja korkeus 1,2 - 1,5 metriä. Poikkeuksena on kiviaineslava, jonka koko on noin 5 m x 2,5 m x 0,8 m. 

Lavan hinta määräytyy kalleimman sille laitetun jätetyypin mukaan. Esimerkiksi jos lavalle tulee rakennusjätettä ja puuta, on kannattavampaa tilata suoraan rakennusjätelava. Jos lavaa ei ole täytetty sillä jätteellä kuin tilatessa on valittu, joudumme laskuttamaan pakettien välisen eron.

Lavassa on takana pariovet, jotka saa avattua apposen auki. Lavalle pääsee tarvittaessa myös sisään.

Ei välttämättä. Voit merkitä haluamasi lavan paikan selkeästi esimerkiksi lippusiimalla. Kuljettajamme soittavat sinulle tarvittaessa. Jos haluat soiton lavan saapuessa, kerro se tilauksen lisätiedoissa niin välitämme tiedon kuljettajalle.

Tilaus maksetaan laskulla, joka toimitetaan antamaasi laskutus- tai verkkolaskuosoitteeseen lavan toimituksen jälkeen. Ennen palvelun toimitusta tarkastamme tilaajan luottotiedot. Joissain tapauksissa lähetämme etukäteislaskun ennen lavan toimitusta ja toimitamme lavan sovittuna aikana kun maksu on suoritettu. Yli kahden viikon vuokrauksesta aiheutuva lisävuokra tai mahdolliset paketin kasvattamiset tai muut lisämaksut laskutetaan erillislaskuna lavan noudon jälkeen.

Välityhjennyksen tilaaminen aiemmin tehdyille Helppolava-tilauksille onnistuu soittamalla ja lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme.

Välityhjennyksen hinta on 50 € halvempi kuin pakettihinta. Esimerkiksi rakennusjätelavan väiltyhjennys maksaa siis 610 €.

Nettipalvelumme kautta voit tilata vain peruslavoja arkiaikoihin. Muissa palvelupyynnöissä otathan yhteyttä asiakaspalvelu@helppopalvelut.fi

Lavoillemme mahtuu tavaraa ainakin 15 kuutiota, osaan enemmänkin. Painoraja pakettihinnoissamme on 4000 kg, poislukien kiviaineslava, jonka painoraja on 10 tonnia.

Lavalle ei saa laittaa sinne kuulumatonta jätettä, vaarallista jätettä eikä sähkö- ja elektroniikkaromua. Vaarallista jätettä ovat kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet, LED-lamput, loisteputket, paristojäte, aerosolijäte, kemikaalit, maalit, lääkkeet, lude-esineet ja kyllästetty puu. Jos lavalle laitetaan vaarallista jätettä, joudumme veloittamaan käsittelystä lisämaksuja ja pahimmassa tilanteessa emme voi noutaa lavaa lainkaan. Lavat isompiin rakennuskeikkoihin ja vaarallisten jätteiden noutoon suosittelemme tilaamaan Lassila & Tikanojalta.

Lavan voi täyttää reunoja myöten. Reunoja ei saa korottaa ylimääräisillä rakennelmilla kuten kuormalavoilla tai puulla. Kuljettajan pitää pystyä verkottamaan lava tieliikennelain mukaisesti, joten kuorma ei saa keskeltä nousta kuin hieman laitoja korkeammaksi. Yläpainoraja pakettihinnalle on 400o kg, joka riittää useimmissa tapauksissa varsin hyvin. 

Jos lava tulee yleiselle katualueelle, tarvitsee lava pääsääntöisesti luvan. Katualueen vuokrauksesta vastaa tilaaja.

Luvan saa kaupungilta, tarkemmat lupaohjeet löytyvät täältä:

Laskutamme tapahtuneet palvelut aina kuunvaihteessa. Jos lavan toimitus ja nouto ovat eri kuukausina, laskutamme toimituksen osuuden pakettihinnasta kuunvaihteessa, ja loppulasku tulee noudon jälkeen. Näiden laskujen kokonaissumma on sama kuin paketin hinta.

Voit ilmoittaa meille kahdet eri laskutustiedot tilauslomakkeella ja jaamme laskun puolestasi. Huomaa että perimme laskun puolittamisesta 20 euron suuruisen lisämaksun kummallekin vastaanottajalle. Huomaathan myös, että yritys tai henkilö, jonka nimissä palvelu on tilattu, on palvelun ensisijainen tilaaja, jonka luottotiedot tarkastamme.