Vaihtolavan täyttö

Mitä lavalle ei saa laittaa?

Lavalle ei saa laittaa sinne kuulumatonta jätettä, vaarallista jätettä eikä sähkö- ja elektroniikkaromua. Vaarallista jätettä ovat kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet, LED-lamput, loisteputket, paristojäte, aerosolijäte, kemikaalit, maalit, lääkkeet, lude-esineet ja kyllästetty puu. Jos lavalle laitetaan vaarallista jätettä, joudumme veloittamaan käsittelystä lisämaksuja ja pahimmassa tilanteessa emme voi noutaa lavaa lainkaan. Lavat isompiin rakennuskohteisiin ja vaarallisten jätteiden noutoon suosittelemme tilaamaan Lassila & Tikanojalta.

Kuinka täyteen lavan voi täyttää?

Lavan voi täyttää reunoja myöten. Reunoja ei saa korottaa ylimääräisillä rakennelmilla kuten kuormalavoilla tai puulla. Kuljettajan pitää pystyä verkottamaan lava tieliikennelain mukaisesti, joten kuorma ei saa keskeltä nousta kuin hieman laitoja korkeammaksi. Yläpainoraja pakettihinnalle on 4000 kg, joka riittää useimmissa tapauksissa varsin hyvin.

Saako lavalle laittaa sekaisin esim. puu- ja rakennusjätettä?

Lavan hinta määräytyy kalleimman sille laitetun jätetyypin mukaan. Esimerkiksi jos lavalle tulee rakennusjätettä ja puuta, on kannattavampaa tilata suoraan rakennusjätelava. Jos lavaa ei ole täytetty sillä jätteellä kuin tilatessa on valittu, joudumme laskuttamaan pakettien välisen eron.

Minulla on paljon betonia, mutta rakennusjätelavalle voi laittaa vain noin 10 % betonia. Saanko betonille oman lavan?

Kyllä, meiltä löytyy betoni- ja kiviaineslava, joka on myös rakennuslavaa edullisempi lavapaketti. Valitsemalla lavan lajiteltavan jätteen mukaan säästät siis kustannuksissa.

Mistä löydän lajitteluohjeet?

Ohjeet löydät täältä!