Skip to content

Vaihtolavat - helppo ja edullinen tapa lajitella jätteet

Pihatalkoissa, rakennustyömailla ja purkukohteissa syntyy usein paljon jätettä, joka kannattaa kierrättää. Voit valita vaihtolavoja eri jätejakeille, jolloin jätteiden lajittelu onnistuu helposti, tehokkaasti ja edullisesti. Vaihtolavan kiinteä jätemaksu kuuluu pakettiin. 

Tilaa vaihtolava

Paljonko vaihtolava maksaa? – vaihtolavan hinta ei yllätä

Vaihtolavan hinta on läpinäkyvä ja selkeä, jotta tiedät, mistä maksat. Kiinteä hinta auttaa sinua arvioimaan budjettisi realistisesti ja seuraamaan kuluja.

Helppolavan hintaan sisältyy:

  • vaihtolavan toimitus
  • vaihtolavan nouto
  • jätemaksut (3 000 kg)
  • vuokra (7 vuorokautta)

Vaihtolavan jätemaksu 3 000 kiloon asti kuuluu Helppolavan hintaan. Vältyt yllättäviltä lisäkuluilta, kun tiedät jo tilausvaiheessa, paljonko lava maksaa. Muilla palveluntarjoajilla erillisistä jätemaksuista saattaa kertyä isokin summa, jota voi olla vaikea arvioida etukäteen.

Vaihtolavan lopullinen hinta määräytyy lavan koon ja kerättävän jätejakeen mukaan. Voit valita sinulle sopivan lavan kolmen lavakoon ja seitsemän lavatyypin väliltä. Sinun täytyy vain tietää, miten paljon ja minkälaista jätettä kohteessa syntyy.

Jätteen oikeaoppinen lajittelu kannattaa, koska siten voit säästää rahaa ja luontoa. Halvin vaihtolava on puulava, joka maksaa edullisimmillaan 351 euroa. Puulavalle saa laittaa puujätettä, kuten rakennustöiden puujätettä ja pakkauspuutavaraa.

Kokonsa puolesta halvin vaihtolava on pieni vaihtolava, joka on 8–10 kuution (4 m x 2 m x 1,5 m) kokoinen. Tarjolla on myös kaksi isompaa lavaa: normaalin lavan tilavuus on 8–22 kuutiota (6 m x 2 m x 1,5 m) ja kippilavan 10 kuutiota (3,8 m x 2 m x 1,8 m).

Tutustu erilaisten vaihtolavojen hintoihin.

LT_helppo_lava_pieni

Normaali

Noin 18-22 m3 (6m x 2m x 1,5m)

LT_helppo_lava_pieni

Pieni

Noin 8-10 m3 (4m x 2m x 1,5m)

LT_helppo_kippilava3

Kippi

Noin 10 m3 (3,8m x 2m x 1,8m)

Vaihtolavan vuokraus hoituu Uudellamaalla ja Tampereella

Saat käyttöösi vaihtolavan pääkaupunkiseudulla (Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa), Keski-Uudellamaalla (Tuusula, Kerava, Järvenpää, Kirkkonummi ja Nurmijärvi), Itä-Uudellamaalla (Sipoo, Porvoo ja Pornainen) sekä Tampereella.

Voit vuokrata tarpeisiisi sopivan vaihtolavan suoraan verkosta ja juuri silloin kuin haluat. Näet lavojen saatavuuden alueellasi, kun syötät tilauslomakkeelle oman postinumerosi.

Normaali vaihtolavan vuokra-aika on seitsemän päivää. Voit valita jo tilauksen yhteydessä noutopäivän tai tehdä sen myöhemmin. Tarvittaessa lavan vuokrausta voi pidentää. Pyydä meiltä tarjous pidemmästä vuokra-ajasta sähköpostilla: asiakaspalvelu@helppopalvelut.fi.

Mitä vaihtolavalle saa laittaa? – tarkista lajitteluohjeet

Voit valita sopivan vaihtolavan sen mukaan, millaista jätettä kohteessa syntyy. Valittavanasi on seitsemän erilaista vaihtolavaa:

Kierrätämme jätteet asianmukaisesti puolestasi. Muistathan siis täyttää vaihtolavan oikein. Ennen kuin tilaat vaihtolavaa, tutustu vielä lajitteluohjeisiin.

Tilaa vaihtolava heti, niin saat sen jo seuraavaksi arkipäiväksi

Voit tilata vaihtolavan saman tien verkosta haluamaasi osoitteeseen Uudellamaalla sekä Tampereen seudulla. Tilaaminen onnistuu nopeallakin varoajalla, sillä voit saada lavan pihatalkoisiin, rakennustyömaalle tai purkukohteeseen jo seuraavana arkipäivänä.