Kippilava

Mikä on kippilava?

Kippilava on vaihtolava, jonka kuljetus tapahtuu sille erikseen tarkoitetulla vaihtolava-autolla. Tyhjiä kippilavoja voidaan kuljettaa kaksi kappaletta samalla kerralla kohteeseen. Kippilavat ovat erityisen käteviä rakentajille, sillä pienen kokonsa ansiosta niitä mahtuu useita myös pieneen tilaan. Tällä tavalla myös jätteiden lajittelu helpottuu. Kippilavoja pystyy myös siirtelemään torninostureilla, joten rakennustyömailla kippilavat ovat käteviä monin eri tavoin. Lavan pystyy myös peittämään pressulla ja lavassa on koukut pressua varten.kippilava1-1

Kippilavojen pituus on 3,9 metriä, leveys 2,05 metriä ja korkeus 1,8 metriä. Tyhjän kippilavan paino on noin 900 kg ja tilavuus noin 10 m3.

 

 

 

Kippilava-auto

Kippilava2-1

Auton kokonaismassa on 18 tn. Auton pituus on 7,1 m, korkeus 3,45 m ja leveys 3 m. Lavan laskemiseen maahan sekä sen nostamiseen auton kyytiin tarvitaan vähintään 14 m tilaa pituussuunnassa. Korkeussuunnassa tilaa tarvitaan vähintään 4,3 m. 

 

Kuinka kippilava eroaa normaalista ja pienestä lavasta?

Kippilava eroaa normaalista ja pienestä vaihtolavasta siten, että lavan takaosassa ei ole avattavia ovia. Normaalille ja pienelle lavalle pääsee takaovien kautta esimerkiksi kottikärryjen kanssa, mutta kippilavalle ei. Kaikki jäte ja materiaali tulee siis nostella kippilavan laitojen yli lavalle.

Lue lisää kippilavasta ja sen käyttötarkoituksesta blogistamme täältä!