Skip to content

Helpponouto helpottaa Helsingin kantakaupungissa asuvan Catarinan arkea - kerta toisensa jälkeen

Helpponouto on kätevä apu, kun ylimääräisistä tavaroista haluaa eroon. Helsingissä asuva Catarina Myllärniemi on palvelun tyytyväinen käyttäjä jo monen noudon osalta.

- Olen käyttänyt Helpponoutoa niin pintaremonttien kuin kalusteiden päivityksen yhteydessä. Olen siivonnut pois kirjahyllyjä ja kirjoja ja luopunut digitalisaation myötä esimerkiksi kokonaan CD-levyistä. Samaan aikaan olen vähentänyt tavaraa nurkista ja pakannut pois esimerkiksi vanhoja, arvottomia tauluja ja piironkeja sekä naulakoita uusien tietä, Catarina kertoo.

Netissä on selkeät ohjeet sopivan kokoisen tilauksen tekemiselle. Helpponoutoon voi Catarinan kokemuksen mukaan todella luottaa: kaverit tulevat sovittuna ajankohtana ja ovat todella nopeita ja tehokkaita. Jopa varsin kookkaan kahdeksan hengen sohvan poisvienti onnistui hienosti. 

- Järkyttää hieman edes ajatella, mitä olisin yksin isojen mööpeleiden kanssa tehnyt. Minulla ei oikein ollut sopivia kavereita, joita olisin voinut pyytää apuun tuotakaan sohvaa kantamaan. Isojen huonekalujen kanssa tarvitaan useampi kantaja ja tietenkin se pakettiauto, jota meillä ei edes pysty ajamaan suoraan ovelle. Aikaa olisi omin avuin kulunut moninkertaisesti, joten mielelläni maksan palvelusta. Moni tuntuu säästävän vähän väärässä paikassa, Catarina huomauttaa.

Näppärästi eroon tavarasta – ja tavara eteenpäin kiertoon

Tiettyyn ajankohtaan tilattu nouto laittaa viimeistään asiat tapahtumaan. Helpponouto-tilauksen tehtyään Catarina alkaa heti koota noudettavaa erää valmiiksi ja kantaa tavaroita jo valmiiksi kotinsa ulko-oven tuntumaan.

Helpponoudon vaihtoehtona olisi yrittää myydä tavaraa kirpputorilla, mutta usein elämää nähneet tavarat eivät enää vain tunnu menevän kaupaksi.

- Olen myynyt jo 80-luvulta saakka tavaraa kirpparilla, myöhemmin netissä ja sitten somessa, mutta myynti saattaa oman kokemukseni mukaan olla kovin työlästä. Usein käy niin, että ihmiset sanovat hakevansa eivätkä kuitenkaan hae sovittuna aikana. Tai sitten halutaan mittoja ja lisäkuvia, mutta sitten ei ostetakaan. Ilmoituksen tekemiseen ja potentiaalisten ostajien kanssa viestittelyyn kuluu välillä kohtuuttomasti aikaa, Catarina sanoo.

Helpponoudon kautta haetut tavarat kierrätetään aina ensisijaisesti uudelleenkäyttöön. Pääkaupunkiseudulla huonekalut ja tavarat viedään kierrätyskeskuksiin, joiden kanssa Helpponoudolla on sopimus. Kierrätyskeskuksista tavara useissa tapauksissa löytää nopeastikin uuden kodin. Rikkinäiset tavarat ja esimerkiksi remonttijätteet kierrätetään mahdollisuuksien mukaan materiaalina.

-Raaka-aineen kierrätyksellä on tosi iso merkitys ekologisuudessa. Itse tiedän, että tarpeettomat tavarani kulkevat omista nurkistani Helpponoudon kautta joko uudelle omistajalle tai asianmukaisesti kierrätykseen, Catarina hymyilee.

Tutustu Helpponoutoon - helppoon ja nopeaan tavaroiden noutopalveluun.