Skip to content

Älä jätä kierrättämättä - Helpponouto pidentää tavaran elinkaarta

Elämme kulutusyhteiskunnassa, jossa tavaran hankkiminen jopa maailman toiselta puolelta nopeallakin aikataululla on todella vaivatonta ja edullista. Voimme ostaa melkein mitä tahansa niin, että se toimitetaan suoraan kotiovellemme maksua vastaan.

Ympäristö ja ilmaston vääränlainen kehitys herättävät nykyisessä kulutusyhteiskunnassamme huolta, mutta voimme omilla teoillamme vaikuttaa muun muassa ilmastonmuutokseen.

Oikeanlainen kierrättäminen on yksilötasolla helppo tapa päästä alkuun kestävämmän kulutuksen aikaansaamiseksi.

Kotiinkuljetus lienee tuttu juttu

Olet varmaan joskus tilannut jotain tavaraa kotiinkuljetuksella? Nettishoppailu on nykypäivän teknologian mahdollistama kaupankäynnin muoto, joka helpottaa arkea melkoisesti. Ihmisten ei tarvitse enää mennä läheskään joka kauppaan tai liikkeeseen paikan päälle, vaan tuotteiden hankkiminen onnistuu mutkattomasti kotoa käsin.

Esimerkiksi elintarvikkeita, huonekaluja ja vaatteita saa kätevästi omalle kotiovelle muutamalla klikkauksella.

Kotiinkuljetuksessa nähdään paljon hyviä puolia – mitä sillä eittämättä onkin. Harvemmin kuulee puhuttavan siitä, miten ihmiset hankkiutuvat eroon omistamistaan tavaroista. Kierrätys ja jätteen oikeaoppinen hävittäminen saattavat monella jäädä puolitiehen tai unohtua kokonaan.

Tavaran elinkaaren pituutta on syytä pohtia

Uutta ostettaessa ihmiset eivät juuri mieti, paljonko tavaran kotiinkuljetus maksaa ja millainen juuri ostetun tavaran tuleva elinkaari on. Onko juuri ostamamme tavara sellainen, mistä jonkin ajan päästä hankkiudumme joka tapauksessa eroon, kun vaihdamme sen uudempaan tai kyllästymme sen ominaisuuksiin?

Ostohetkellä olemme valmiita laittamaan rahaa tiskiin sekä itse tavaran että rahdin kustannuksissa, mutta kun tavarasta luopumisen hetki tulee, ratkaisumme tuntuu melko usein olevan ”halki, poikki ja pinoon” -tyyppinen, mahdollisimman nopea ratkaisu – riippumatta sen ekologisuudesta.

Oletko kierrättänyt jotain noutopalvelun avulla?

Joillain aloilla kuulee mainittavan, kuinka yritys huolehtii mahdollisten vanhojen tai rikkoutuneiden tuotteiden poisviennistä asiakkaan kotoa. Asiakkaat eivät kuitenkaan läheskään aina ymmärrä ottaa huomioon tavarasta eroon pääsemiseen liittyviä kustannuksia.

Usein tavarat päätyvät yhteisiin jätekatoksiin tai jopa luontoon, ja kustannukset siirtyvät epäoikeudenmukaisesti muiden maksettavaksi.

Kirpputorit ovat tietysti olemassa ja niiden avulla saa simppelisti pienempää tavaraa kiertoon, mutta isot tavarat ja suuret tavaramäärät aiheuttavat jo stressiä ja päänvaivaa.

Yksi apukeino tavaroiden kierrätykseen helposti, vaivattomasti ja edullisesti on Helppopalveluiden Helpponouto, joka hakee tavarat haluamastasi kohteesta, kuljettaa ja kierrättää ne puolestasi oikeaoppisesti ja ympäristöä varjellen.

Helpponouto auttaa kestävämmän elinkaaren saavuttamiseksi

Helpponouto on helppo tapa kierrättää ja säästää omaa aikaan. Palvelua käyttäessäsi riittää, että kerrot mistä tavaran voi hakea ja kuinka paljon noudettavaa on. Näin selviää tarvitsemasi Helpponouto-paketin koko ja hinta.

Helpponouto noutaa esimerkiksi huonekaluja, elektroniikka- ja remonttijätettä. Talon hissittömyys tai portaat eivät kuitenkaan ole esteenä noudon onnistumiselle. Tarvittaessa voit myös tilata meiltä samalla esimerkiksi kirjahyllyn purkupalvelun, jolloin työntekijämme purkavat huonekalun osiin puolestasi ja toimittavat sen kierrätettäväksi. Erityisen painavien esineiden (esim. piano), vaarallisten jätteiden tai kotitalousjätteen noudot eivät valitettavasti kuulu Helpponoudon palveluihin.

Pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa palveleva Helpponouto toimii niin tavarakohtaisissa noudoissa kuin kokonaisten tilojen tyhjennyksessäkin. Hintaan sisältyy kaikki kantamisesta kierrätykseen asti – asiakkaan ei tarvitse osallistua itse kantamiseen, pelkkä oven avaaminen riittää.

Helpponoudon hakemat tavarat toimitetaan kunnostaan riippuen joko uusiokäyttöön tai teollisuuden raaka-aineiksi.

Helpponoudon avulla kestävämpää kulutusta

Nykymaailman kulutuskulttuurissa on tärkeä muistaa vaivattomuuden ja nopeuden ohella pitää huoli myös kestävistä ratkaisuista. Helppopalveluiden tarjoama Helpponouto auttaa pidentämään tavaroiden elinkaarta ja näin huolehtii näin osaltaan siitä, että kierrätys sujuu asianmukaisesti.

Helpponoudosta voit lukea lisää verkkosivuiltamme. Noutopalvelu toimii kaikenlaisiin ja -kokoisiin tavaramääriin, kunhan otat huomioon muutamat poikkeukset.

Siinä, missä uutta tavaraa ostaessa on tärkeää miettiä hankintakustannuksia ja tulevaa kulutusta, on myös tavarasta luopuessa hyvä tiedostaa kestävät ratkaisut ja toimia niiden mukaisesti.

Tilaa Helpponouto